Kergats kitteh kihonõs, labask laitõh lagonõs, õigõ inemine heri-i' missõstkina.

Moonika Siimets: Ukraina südames ja söögilaual (0)

Minu vanaema, kes sõjas oma Setomaa talust ilma jäi, valmistas kuni elu lõpuni ortodoksse pühendumusega kodu¬kandi roogi, mis eriti uhke lihvi said suurte pühade laual. Jutte tema lapsepõlve põnevatest toitudest meeldis mulle väga kuulata ning kujutlesin, kuidas võisid maitseda mulle nii kättesaamatuna tundunud kuivatatud Peipsi tindid, vahtramahl, karjalaste lõkkesütel küpsetatud kartulid, Petseri turult toodud suhkrukringel või jaanikauna magusad terad. Selliste lugude rääkimine tegi vanaema rõõmsaks, ju see oli viis minna tagasi sõjaeelsesse helgesse aega.

Vaata: Delfi Oma Maitse 



Kommentaarid

Kommentaare pole

Kommentaari lisamine

CAPTCHA
Kontrollkood