Ei mähi keäki enne tõõse raigu, kui oma raia mähitü.

Matk Võmmorski-Obinitsa

25.09.2021 11:00

Obinitsa

 
Laupäeval, 25.09 ootame huvilisi kell 11.00 Obinitsa, Seto Ateljee Galerii parklasse, kust buss viib meid Võrrmoskisse. Tagasi matkame jala.
Metsa matkaraja lõik vahemikus Võmmorskist Obinitsa giidi seltsis kulgeb mõnusas männimetsas, kus rada suundub Võmmorski raudteeülesõidu juurest piki Võru-Petseri ürgorgu ida poole. Piusa jõe niisked lammid, lage ja kuiv raudteetrass ja valgusrikkad männikud on head elupaigad paljudele taime- ja loomaliikidele, kes armastavad avatud, aga samas mosaiikseid maastikke. Kuna orus on suviti väga soe, on see Eesti üks huvitavaid ja liigirikkamaid piirkondi oma liblikafauna poolest.
Matkarada möödub kuulsatest Piusa koobastest, ületab Piusa jõe ja suundub seejärel ürgoru lõunanõlvale. Siit avanevad pikad vaated sügiseselt värvilisele Piusa luhale ja ümbruskonna metsale. Ümberringi laiub kuiv, reljeefne männimets, mis iseloomustab suuremat osa Setomaast. Kui sul on korilase hing, siis kontrolli, et sul on taskus lisakott või ruumi mõnes suuremas taskus, sest seenehooaeg kestab veel ja seeni on raja ääres koha kindlasti!
Peale matka ootab meid Taarka Tarõs lämmi leso ja supp!
Osaleda saab 30 inimest. Vajalik etteregistreerimine https://docs.google.com/.../1bdapUY9g3w0NLFXvGzd0.../prefill