Ku võlgu anna-ai, sis olt üts kõrd halv, a ku annat, sis olt ütesä kõrd.

Eesti Vabariigi aastapäevale pühendatud peo-õhtu

25.02.2023 18:00

Värska Külastuskeskus- Reegi majas

 25.02.2023 algusega kell 18 tähistame Eesti Vabariigi 105. aastapäeva glamuurse ja lõbusa 30ndate aastate stiilis peoga Kindral Reegi majas Värskas.
Külalised on oodatud Põhjalaagri vägede juhataja juurde Eesti Vabariigi aastapäeva peole 30ndate aastate stiilis pidulikes rõivastes, EW aegsetes paraadmundrites ning pidulikes ülikondades ja õhtukleitides.
Kindral Reegi maja tunnimehe postil ja maja uksel võtavad külalisi vastu ajaloolises ratsaväe mundris mehed ning saabujad näitavad ette eelnevalt lunastatud lubatähe ehk pileti.
Peoperemehe kindral Nikolai Reegi rollis on Henrik Guthan - tuntud sõjaajaloo-entusiastina on ta seotud nii Sõjamuuseumi kui Front-line klubiga.
Tervitusnapsu pakuvad ajastule vastavates mustades kleitides ja põllekestega kaunid tütarlapsed.
Loomulikult rõkkab maja 1930ndate aastate stiilis muusikast ning on oodata suurepärast esinemist Anna Curly Swing Bandilt. Kaunis Anna laulab sametise häälega ning teda saadab särtsakas punt elegantseid muusikamehi klahvpillidel, trummidel ning kontrabassil ning rõõmsaks swingiks tasub tantsukingad valmis panna.
Kindral Reegi maja on peo ajal kasutusel läbi kolme korruse ja elamusi leidub igal sammul. Põhiline pidu, muusika, tants ja sotsialiseerumine toimub esimesel korruseli. Avatud on baar, kust saab tellida jooke Euroopa viimase moe järgi, loomulikult 1930ndaid aastaid silmas pidades. Kindrali ja peokülaliste rõõmuks on Seto Tsäimaja kokad välja töötanud parimad suupisted, mida saab soetada puhvetist.
Keldrikorrusel on plaanis härradele kaardimängud ja relvade tutvustus.
Daamidele teisel korrusel sisse seatud salongis on samal ajal 30ndate aastate ilunipid, naiste saladused ja soengu sättimine asjatundja käe all.
On plaanis veel mitmed põnevad tegevused, sealhulgas meeliköitev oksjon ning 1930-40. aastatel tuntuks saanud lõbus seltskonnamäng “Lilleflirt”.
Üles on seatud fotonurk, kus kõik peokülalised endast fotoülesvõtteid teha lasta saavad.
Pileteid sellele uhkele peole saab soetada Kindral Reegi majast, Värska Talumuuseumi käsitööpoest ning piletimüügikeskkonnast Fienta.
Kuni 14. veebruarini on pileti hind 35€, alates 15. veebruarist 40€.
NB! Pileteid on piiratud koguses!
Tule kindrali majja peole ja saa osa elavast alaloost!
Hinna sees on tervitusjook ja pidu koos suurepärase bändi ja rikkalike elamustega.