Ku' uma maja palas, mingu-ui' sis muidõ maiju kistutama.

Kiisla

Kaerakile setu moodi

0,5 kg kaerahelbeid
1 l toasooja vett
¼ pätsi leiba
1 spl suhkrut
maitse järgi soola

Kaussi kaerahelvestele valada peale leige vesi. Segada puulusikaga, panna leivatükk segu keskele. Tõsta kauss kaerahelvestega sooja kohta hapnema. Järgmisel või ülejärgmisel päeval (kui tunned haput lõhna) suru segu läbi sõela. Kurnatud vedelik pane potti keema ja sega väga hoolikalt. Lisada suhkur ja maitse järgi soola. Keeta 10-15 minutit, kuni segu läheb paksuks. NB! Segada! Kui paks põhja vajub, läheb kõrbema. Tõsta kaussidesse jahtuma. Süüa võib soojalt külma piimaga või külmalt suhkruveega. Eriti hästi maitseb mustikamoosiga. Jahtudes muutub kiisla paksuks ja võib lusikaga lausa tükke lõigata.