Pakku-ui pekrelatsilõ saia.

Valmis sai strateegia ja tegevuskava

2024. aasta sügiseks sai valmis strateegia ja tegevuskava 2024-2028 Setomaa, Rõuge, Smiltene ja Tukumsi haridusasutustes lastele tervisliku toidu pakkumiseks kasutades koolirestorani kontseptsiooni. 

Valminud dokumendi saab alla laadida siit

Strateegia annab ülevaate 

  • valdkonnaga seotud arengukavadest;
  • Eesti ja Läti haridusasutuste toitlustamise hetkeseisust;
  • hinnangulisest aastasest tooraine nõudlusest projekti kaasatud kooli- ja lasteaiaköökides
  • koolilaste arvamusest koolitoidu ja toitlustuse korralduse kohta;
  • lasteaialaste vanemate arvamusest lasteaia toidu ja lasteaedade toitlustuse korralduse kohta;
  • kohaliku mahetooraine kättesaadavusest Eestis Võrumaal ning Lätis Smiltene ja Tukumsi piirkondades.

Tegevuskavas on kavandatud lühiajalised ja pikemaajalised tegevused kolme strateegilise eesmärgi saavutamiseks. Need eesmärgid on:

  • Mahetooraine osakaalu suurendamine haridusasutustes pakutavas toidus;
  • Koolirestorani kontseptsiooni käivitamine;
  • Teadlikkuse tõstmine mahetoidust, toidu tootmise keskkonnamõjudest ja tervislikust toitumisest

Strateegia ja tegevuskava on koostatud projekti “Green School Dining” raames, mida kaasrahastab INTERREG Eesti-Läti programm 2021–2027. Projekti partnerid on MTÜ Setomaa Liit, Rõuge Vallavalitsus, Smiltene Vallavalitsus ja Tukumsi Vallavalitsus.
Strateegia koostati koostöös Eesti Maaülikooli Mahekeskusega ning Läti ettevõttega SIA OnPlate.